Hatipoğlu, Sabah gazetesinde yayınlanan 14 Ekim tarihli yazısında son zamanlarda başörtülü olup edep ve bilgeliğiyle bu örtüyü tesettür fazileti içinde medyada temsil eden kadınların çoğaldığını söyledi. Bu hanımların yanında örtünün adabına ve faziletine aykırı bir görüntü içinde seviyesiz tenkitler yapan kadınlar da bulunduğunu söyleyen Hatipoğlu, “Bunların verdiği zararı gayrimüslimler veya din tanımayanlar veremez. İçimizdeki kalitesiz kalem erbabı, bilmediği, yanlış bildiği konularda neden yazar!” dedi.
“Dini programların topluma yaptığı katkı ortada”
Televizyonda pek çok zararlı program varken, dini yapımların hedef gösterilmesini eleştiren Hatipoğlu, şunları söyledi: “Yığınla zararlı program varken neden dini yapımları hedef alırlar? Kendileri hayatları boyunca ne yapmışlar? Ne fayda sağlamışlar? Dini programların topluma yaptığı katkı ortada. Yüz binlerce insanın ibadetle, İslam'ın güzel temsiliyle, tahammülle tanışmasına vesile olan bu hizmetler, dini, sosyolojik, psikolojik, moral ve manevi cephesi olan birer reçete sunar olmuştur. Milyonlarca kişinin kendini rehabilite etmek için bu programlara kilitlenmesi anlamsız değildir. Kendilerine yarım saat ekran teslim edilecek bazı sözüm ona uzmanların ortalığı nasıl taaffun edeceği iyi bilinmektedir.”
“Dini hizmetler, sadece camideki vaazla temsil edilemez”
“Yüce Rabbimizden bizleri hasetçilerin, fitnecilerin, adapsız kişilerin şerrinden korumasını temenni ediyoruz. Dini hizmetler artık sadece cami kürsüsünde verilen vaaz ve hutbelerle temsil edilemez. Zira dine ihtiyacı olanlar çoğu kez cami dışındadır. Onlara ulaşmak, onları toplamak, onların ilgisini dine yönlendirmek, cami dışında manevi bir hava estirmek ciddi bir uzmanlık ve gayret gerektirmektedir.”
“Allah muarızla şöhret bulmamayı nasip etsin”
Müslümanların sözlerinden, yazdıklarından, niyetlerinden de sorgulanacağını anımsatan Hatipoğlu şöyle devam etti: “Yüce Allah'ın huzuruna müflis gitmemek umudumuzdur. Rabbim bize rahmet etsin merhamet etsin. Gönül yaralamamayı, kara çalmamayı, çirkinleşmemeyi, muarızla şöhret bulmamayı nasip etsin. Bizim kaç kişiye faydamız oldu, kaç kişinin kırılan umudunu tamir ettik, horlanan- şiddet gören kaç mazluma yardımcı olduk, kaç kişiye secdeyi öğrettik, imanı tanıttık, sevgili Nebi'yi (s.a.v.) tanıttık, uyuşturucudan vazgeçirdik, intiharın eşiğinden geçirdik, maddi-manevi yardımcı olduk, düştüğü yerden kaldırdık, bunun hesabındayız.”
Hatipoğlu’nun medya tarihi
Nihat Hatipoğlu, Kanal A'da 5 yıl dini programları hazırlayıp sundu. Ayrıca Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda 10 yıl boyunca aralıksız olarak haftalık yayınlarına devam etti. 2004 yılında Ramazan ayında Flash TV'de, 2005 yılında Star TV’de sahur programını hazırlayıp sundu. 2006 yılında Star TV’de “Dosta Doğru” programı ile iftar ve sahur programlarını sundu. Programları Türkiye'de birçok radyoda yayınlanmaktadır. 2011 yılından itibaren ATV’de başlayan programları ile dini yapımlarını sürdürmektedir. 2016 yılı Ramazan ayında reyting sıralamasında ilk sıralara yükseldi. Sabah gazetesinde haftalık yazılar kaleme alan Hatipoğlu’nun kırk civarında yayınlanmış kaset, CD, VCD'si bulunmaktadır (*). Kendi adına açılan bir internet sitesinde Hatipoğlu'nun yazıları, videoları, kitaplarının tanıtımı yayınlandığı gibi dini sorular sorulmasına imkan tanınmaktadır. Çeşitli sosyal medya hesaplarını da etkin bir şekilde kullanan Hatipoğlu’nun diğer yandan dini sorulara cevap verdiği bir mobil uygulama da bulunmaktadır. 2016 yılında Ramazan ayında sosyal medyadan canlı olarak dini sorulara yanıt vermiştir.
Televizyon ve Din
Yayınlanma: 19 Ekim 2016 - 20:37
Güncelleme: 24 Mayıs 2019 - 02:44
Dini Programlar Neden Hedef Alınıyor?
Uzun süredir medyada dini temalı programlar yapan Nihat Hatipoğlu, televizyondaki dini programlar hakkında yapılan olumsuz eleştirilere sitem ederek “Dini programların topluma yaptığı katkı ortada. Yüz binlerce insanın ibadetle, İslam'ın güzel temsiliyle, tahammülle tanışmasına vesile olan bu hizmetler, dini, sosyolojik, psikolojik, moral ve manevi cephesi olan birer reçete sunar olmuştur” dedi.
Televizyon ve Din
19 Ekim 2016 - 20:37
Güncelleme: 24 Mayıs 2019 - 02:44
İlginizi Çekebilir